Skanūs ir sveiki čeburekai skubant

Ar kada nors pagalvojote, kad čeburekus galima pasigaminti iš kopūstų? Veltui. Gaunasi labai skanu, o svarbiausia – sveika. Tiesiog įvyniokite mėsą į kopūsto lapą ir gausite tą patį čebureką, tik mažiau kaloringą.

Kad tai veiktų, kopūstų lapus reikia iš anksto išvirti, kad suminkštėtų. Jie įdaryti malta mėsa ir žolelėmis. Tada kepti, suformuojant gražią traškią plutelę. Viduje išsaugomas sultingumas. Šis gaminimo variantas tikrai patiks tiems, kurie stengiasi valgyti mažiau miltų.

Būtini produktai:

  • 12 kopūstų lapų;
  • 500 g maltos mėsos;
  • 1 svogūnas;
  • ½ arbatinio šaukštelio druskos;
  • 3 kiaušiniai;
  • skausmas.

Paimkite kopūsto galvą, išpjaukite kotelį, sudėkite jį į didelį puodą, užpilkite vandeniu, uždėkite ant ugnies ir palaukite, kol užvirs. Atsargiai nuimkite kiekvieną lapą, kai tik jis suminkštės. Būtinai apkirpkite kotelį.

Smulkiai supjaustykite svogūną, pakepinkite jį augaliniame aliejuje ir sudėkite į faršą. Pasūdykite ir gerai išmaišykite. Ant kiekvieno kopūsto lapo, ant vienos pusės, dėkite faršą. Antrąjį lapą uždarykite ir sandariai užsandarinkite.

Įkaitinkite keptuvę, įmuškite kiaušinius į dubenį. Čeburekus pamirkykite miltuose, tada kiaušinyje ir kepkite karštoje keptuvėje po dangčiu po 4 minutes iš kiekvienos pusės.

Gauti čeburekai yra labai apetitiški, aromatingi, sultingi ir minkšti. Puiki alternatyva tiems, kurie nenori vargti su tešla.

41

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *